VOZ POPUT ROLERKOSTERA

Tiktoker koji se na ovoj društvenoj mreži poredstavlja pod nadimkom "Journey of Jackson" pokazao je kako izgleda njegovo putovanje na posao u kineskom gradu Chongqing, a video je prikupio više od 19 miliona pregleda.

Na snimku je pojasnio zašto je odlazak na posao u ovom gradu tako težak. Prije svega je pojasnio da živi u zgradi od 18. spratova bez lifta, ali da se nasreću treba spustiti samo do 12. jer on predstavlja prizemlje.

"To je loše za ljude koji žive ispod jer se moraju penjati skroz do 12. sprata i sunčeva svjetlost im je luksuz", naveo je dalje.

Potom je prikazao kako dolazi do ulaza u podzemnu željeznicu koji je opisao kao ulaz u sklonište.

"Zatim dolazi voz koji izgleda kao rolerkoster, a također prolazi kroz zgrade. Jer, zašto ne?", kazao je dalje.
 
@journeyofjackson Why is commuting to work in Chongqing so hard? #chongqing #重庆 #chinatravel #cyberpunk ♬ original sound - Jackson
Umjesto podzemne pokušao je i vožnju autobusom koja bi trebala biti manje stresna. Međutim, autobusi se kreću visokim mostovima na šta je kazao: "I tako, autobus me odvezao 20 spratova u nebo".

U ovom gradu vozovi koji prolaze kroz zgrade su sasvim normalna pojava, a uzevši u obzir da u njemu živi 32 miliona stanovnika to objašnjava ogroman broj nebodera.

Jacksonov video izazvao je brojne komentare, a ljudi se nisu mogli odlučiti je li cool ili ipak zastrašujuće.