NESVAKIDAŠNJI POTEZ

Nova i Reemo Styles iz New Yorka postali su tema rasprava na društvenim mrežama nakon što su na TikToku otkrili kako su za svoje vjenčanje naplaćivali ulaznice te da su gosti morali izdvojiti po 333 dolara da prisustvuju.

Prilikom planiranja vjenčanja, troškovi mogu brzo porasti, a vjenčanja u SAD-u parove u prosjeku koštaju desetine hiljada dolara. Lokacija održavanja je važan dio ovog dana, od estetike do kapaciteta i lokacije, a ako želite da se vjenčate u New Yorku, to može doći uz veliku cijenu.

Kada su Nova i Reemo Styles organizirali svoje vjenčanje u New Yorku, brzo su shvatili da će samo za mjesto održavanja morati potrošiti najmanje 150.000 dolara. To je bio mali problem, s obzirom da su već planirali skupo slavlje od 12 sati za 350 gostiju.

Umjesto da odustanu od svog sna o vjenčanju u New Yorku, smislili su plan. Kako bi pokrili troškove, par je odlučio da zvanicama naplati ulaz na vjenčanje, a svaka ulaznica koštala je 333 dolara.

@thestylesfamilia Did We Really Sell Tickets to Our Wedding!? 🤎 #thestylesfamilia #stylesfamilia #trusttheprocess #jamaicanmeacollins #wedding #weddingtiktok #weddingday #weddingdress #foryoupage #fyp #trending #trendy #weddinginspo #bride ♬ Life Will Be - Cleo Sol
Međutim, kada su prijatelji i porodica vidjeli cijenu, više od 80 posto je odlučilo odbiti poziv, ostavljajući Novu i Reema sa samo 60 od prvobitno 350 pozvanih gostiju. Oni koji su bili voljni da plate trošak dobili su mjesto na svadbi, održanoj u katedrali Svetog Patrika, kao i mjesto u njihovom dvospratnom autobusu koji je goste vodio u obilazak znamenitosti New Yorka, fotografisanje te luksuznu večeru na prijemu u One World Trade centru.

Sveukupno, mladenci su uštedjeli nevjerovatnih 70.000 dolara, a na TikToku su podijelili detalje o svom vjenčanju i kako su "prodavali karte za svoje vjenčanje".

Video prikazuje seriju isječaka s vjenčanja, a odluka da naplate ulaz izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama. Dok su neki ovakav potez opisivali kao neprihvatljiv tvrdeći da bi prekinuli prijateljstvo s ljudima koji bi im naplatili ulaznice za vjenčanje, bilo je i onih koji su opravdavali odluku mladenaca.