NJIHOVIH TOP 20

Bračni par iz Sjedinjenih Američkih Država Hudson i Emily posjetio je 167 zemalja svijeta, a dok dijele svoje avanture na društvenim mrežama preporučili su i kojih to 20 destinacija morate posjetiti.

Par, koji želi posjetiti sve zemlje svijeta do 2025. godine, podijelio je nezaobilazna odredišta u videosnimcima objavljenim na njihovom Instagram profilu, a za DailyMail su pojasnili šta im se dopada u svakoj zemlji.

Hudson i Emily su u braku 11 godina, a počeli su putovati prije sedam godina kada je Hudsonov otac iznenada preminuo od srčanog udara. Rekli su da im je to bio podsjetnik koliko je život kratak.

Među zemljama koje preporučuju za posjetu su:

Argentina - Par je rekao da Patagonija, regija kojom upravljaju Argentina i Čile, "ne liči ni na jedno drugo mjesto na svijetu" i da su vodopadi Iguazu, na granici argentinske pokrajine Misiones i brazilske države Parana, najljepši na svijetu. Dodali su da je Buenos Aires "nevjerovatan grad".

Švicarska - Prema paru, Švicarska je jedna od najljepših zemalja na svijetu, u kojoj svaka šetnja i vožnja vozom oduzima dah.

Indonezija - Par je rekao da je Indonezija nezaobilazna zbog svojih prelijepih ostrva poput Balija i Raja Ampat u kombinaciji s vulkanima poput planine Bromo.

Island - Napominju da je Island "jedna od zemalja kojima je najlakše putovati i vidjeti vulkane, vodopade, lagune, plaže s crnim pijeskom i još mnogo toga".

SAD - Amerika je dom nekih od najraznovrsnijih ljepota na svijetu, prema paru, koji je naveo planinu Denali, obalu Na Pali na Havajima i nacionalne parkove Yosemite i Yellowstone kao najvažnije.

Maldivi - Najmanja azijska država ima neke od najljepših plaža na svijetu. Dok su bili u posjeti, Hudson i Emily su rekli: "Možete odabrati da ostanete u najboljim luksuznim odmaralištima ili na povoljnim lokalnim ostrvima". Na svojim putovanjima, par obično boravi u povoljnim smještajima kako bi "rastegnuli" svoj novac "što je više moguće".

Novi Zeland - Par je rekao da ova zemlja ima 'prekrasne planine i slikovite poglede poput Milford Sounda/Piopiotahi, fjorda na jugozapadu južnog ostrva Novog Zelanda.

Oman - U ovom sigurnom i lakom putovanju, Hudson i Emily rekli su da možete "kampovati u pustinji, plivati u riječnoj dolini, planinariti i upoznati neke od najljubaznijih ljudi".

Pakistan - Sjever Pakistana, rekao je par, ima vjerovatno najljepše planine na svijetu, uparene sa nekim od najljubaznijih ljudi.

Sejšeli - Sejšeli su dom "nekih od najljepših plaža na svijetu". Prilikom posjete, par je rekao da možete vidjeti "kultne granitne gromade na plaži".

Kenija - Kažu da se Kenija može pohvaliti nekim od najboljih safarija u Africi, sjajnim plažama i najboljim pogledom na planinu Kilimandžaro.

Italija - Emily i Hudson kažu: "Rimska historija posvuda, nevjerovatna hrana i prirodne ljepote jezera Como, obale Amalfi i Dolomita".

Kanada - "Prijateljski nastrojeni ljudi i lijepe planine i jezera čine Kanadu neizostavnom s liste", kažu Hudson i Emily.

Francuska Polinezija - "Francuska Polinezija, poluautonomna regija Francuske, jedno je od najljepših mjesta na svijetu", rekao je par, "'Možete plivati s ražama, voziti se mopedom po otocima i boraviti u slikovitom bungalovu iznad vode".

Australija - Ima puno atrakcija, rekao je par, od ronjenja na Velikom koraljnom grebenu i putovanja oko Zlatne obale do upoznavanja kengura.

Tunis - Par je preporučio Tunis zbog njegovih drevnih ruševina, prekrasnih plaža i slikovitih gradova koji pariraju Santoriniju u Grčkoj.

Japan - Japan se nalazi na listi zbog svoje "nevjerovatne kulture, hrane i prirodnih ljepota". Par je dodao: "Tokio bi mogao biti najkul veliki grad na svijetu".

Kirgistan - Kirgistan ima "neke od najljepših planina na svijetu gdje možete spavati u jurti i upoznati neke od posljednjih lovaca na zlatnog orla". Par je dodao: "Ima toliko prekrasnih planina oko Kazahstana, Kirgistana i Pakistana".

Namibija - Ova zemlja u južnoj Africi je dom "jednoj od najstarijih i najljepših pustinja" pored "nevjerovatno prijateljski nastrojenih ljudi".

Fiji - Na ovom lijepom tropskom ostrvu u južnom Pacifiku, par preporučuje: "Možete ići na ronjenje s velikim brojem životinja".