DETALJI U POZADINI

Jedan od pratećih plesača Lady Gage pao je s bine tokom njenog nastupa na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, a snimak je po završetku ceremonije počeo kružiti mrežama.

Tokom otvorenja Olimpijskih igara prikazan je unaprijed snimljeni nastup pjevačice koja je izvela pjesmu "Mon Truc En Plumes" na stepenicama uz rijeku Senu okružena grupom plesača koji drže roze perje.

Ipak, bila je primorana da se bori s nizom problema, uključujući probleme sa zvukom i kišu, zbog čega se jedan plesač okliznuo i pao.

Na snimku vidi se kako zamahuje nogom u vazduh prije nego što je pao unazad. Ipak brzo se pridigao, a prilikom prijenosa rijetki su primijetili ovaj detalj.

@metroentertainment @ladygaga’s dancer recovered in style. 💃 All eyes were on last night’s @paris2024 @Olympics opening ceremony as @Celine Dion wowed the crowd and #ladygaga performed on the #riverseine. 🇫🇷 But not everything went to plan as one of the singer’s dancers took a tumble on stage at last night’s ceremony. 😬 We stan the swift and impressive recovery though! 👏 📲 Follow for popular entertainment content and more. #ladygaga #olympics #olympics2024 #teamgbs #paris2024 #openingceremony #performance #parisopeningceremony #ladygagadancers #ladygagafyp #olympicgames #riverseine #francenews #olympicspirit #ladygagavideos ♬ original sound - Metro Entertainment
Društvenim mrežama snimak njegovog pada se proširio ubrzo po završteku ceremonije. Uprkos nedaćama, Lady Gaga je rekla da se osjeća "toliko zahvalnom" što je nastupila na otvaranju Olimpijskih igara.

Na Twitteru je poručila: "Također sam zahvalna što me je organizacioni komitet Olimpijskih igara zamolio da otpjevam tako posebnu francusku pjesmu – pjesmu u čast francuskog naroda i njegove ogromne historije umjetnosti, muzike i teatra".

Kako prenosi AP, kao i brojni francuski mediji, zbog neizvjesnih vremenskih uslova, emitovan je prethodno snimljeni performans pjevačice na stepenicama uz obalu Sene.