Student sa Floride iz šale je odlučio uguglati svoje ime i ostao u šoku kada je shvatio kako ga policija sumnjiči za ubistvo.

'Šokirao sam se kada sam vidio svoju sliku i članak u kojem je pisalo da sam osuđen za sudjelovanje u ubistvu. Bio sam ljut jer su me optuživali za nešto što nisam učinio', rekao je Zachary Garcia.

Na stranicama policije njegova je slika stajala od septembra, kada su trojica tinejdžera pokušala izvršiti pljačku u Davenportu. Toekom pljačke, vlasnik je upucao 15-godišnjeg pljačkaša Otilia Rubia. Pošto se ubistvo dogodilo tokom pljačke, dvojica drugih pljačkaša optužena su kao saučesnici u ubistvu.

Jedan od optuženih mladića se zvao Zechary Garcia. Policiji je promakla činjenica kako se njegovo ime piše sa 'E' a ne 'A', piše Aolnews. Kada su ispisali krivo ime, policajci su mladićevu fotografiju uzeli iz podataka za vozačku dozvolu.

'Svako griješi, ali ovako pogriješiti. Ne radi se o sendviču, već o nečijem životu', prokomentirao je student, koji sada očekuje ispriku policije.