Trinaestogodišnja djevojčica iz Knina, koja se prije dvije nedjelje probudila iz kome, umjesto na maternjem jeziku, progovorila je njemački!

Djevojčica je prije dva mjeseca primljena na odjeljenje pedijatrije u splitskoj bolnici zbog trovanja krvi. Imala je visoku temperaturu i bila je u bunila. Na kraju je pala i u komu iz koje se probudila nakon ljekarskog tretmana. Međutim, onda su ljekari upali u bunilo kada su čuli da djevojčica sa okolinom razgovara na njemačkom!

Hrvatski mediji navode da je djevojčica dvije, tri godine učila ovaj jezik u školi, ali da oni koji su je čuli kažu da je pokazala poprilično znanje koje nadilazi ono što je mogla da nauči na časovima. Kako objašnjavaju sagovornici, ona je razumijela sve što se govorilo oko nje, ali je na svako pitanje odgovarala isključivo na njemačkom.

- Pri oporavku iz takvih stanja, nikad ne znate kako će mozak da reaguje i šta će se prvo upaliti. Ali, evo, počela je sad da priča i hrvatski. Radi zaštite prava pacijenata, ne smijem više ništa da govorim - rekao je direktor splitske bolnice Dujomir Marasović za tamošnje medije.

Djevojčica je još u ovoj bolnici na oporavku i posmatranju.