ISKRENO PRIZNANJE

Glumica Pamela Anderson tvrdi da je godinama bolovala od depresije.

Naime, glumica je u subotu bila gošća na Filmskom festivalu u Zurichu u Švicarskoj, gdje je dobila nagradu Golden Eye, a tom prilikom govorila je svom životu i karijeri.

Anderson je otkrila da se jedva sjeća većeg dijela svog života u svijetu slavnih, nakon što se proslavila u kultnoj seriji "Baywatch".

“Sada to gledam i čini mi se kao da sam s 'Baywatcha' otišla na Broadway. Ne znam što se dogodilo između. Sve je to velika praznina. Sretna sam što sam ovdje u ovom trenutku, jer smatram da sam bila depresivna nekoliko desetljeća", rekla je.

Inače, Anderson je debitirala na Broadwayu 2022. godine glumeći osam sedmica Roxie Hart u "Chicagu", a zatim je ostvarila niz filmskih uloga, uključujući "The Last Showgirl", "Rosebush Pruning", ali i u novom "Naked Gun" koji bi trebao izaći naredne godine.

Zvijezda je objasnila da je oduševljena što je ponovno zaokupljena poslom i vjeruje da je njen dokumentarac iz 2023. godine "Pamela, a Love Story", pomogao oživjeti njenu karijeru nakon što ga je pogledala redateljica "The Last Showgirl" Gia Coppola.

"Tako me Gia Coppola vidjela. Uvijek sam znala da sam sposobna za više. Lijepo je biti dio pop kulture, ali to je i blagoslov i prokletstvo. Ljudi se zaljube u tebe zbog kupaćeg kostima. Dugo mi je trebalo, ali tu sam", navela je.

Anderson je dugo mislila da nikad neće dobiti priliku za ozbiljne uloge. Međutim, zahvaljujući Netflixovom dokumentarcu dobila je novu šansu za glumačku karijeru.