45-GODIŠNJA POP ZVIJEZDA

Pjevačica Nelly Furtado nedavno je otkrila da su joj tokom karijere, mediji često znali posvijetliti kožu, ali i smanjiti bokove.

Naime, 45-godišnja zvijezda portugalskog porijekla, u intervjuu za People govorila je o svojim počecima u muzičkoj industriji i drugoj strani slave.

"Imam maslinastu boju kože, a oni bi mi dosta posvijetlili kožu na fotografijama i nekako bi mi sve vrijeme smanjivali bokove prilikom editovanja fotografija", navela je u intervjuu.

Furtado je u razgovoru s novinarkom otkrila da je tada bila ljuta na medije koji su to radili. To je iskustvo nadahnulo njezinu pjesmu "Powerless", koja se pojavila na njenom drugom albumu "Folklore" iz 2003. godine. U pjesmi, Furtado pjeva:

"Obojite moje lice u svojim časopisima, neka izgleda svijetlije nego što se čini. Obojite me svojim snovima, odbacite moju etničku pripadnost."

Unatoč tim iskustvima, Furtado se rado osvrće na svoju ranu slavu i osjeća da je bila zaštićena od brojnih kontroverzi i situacija, koje su zadesile neke od njenih tadašnjih kolega.

"Osjećala sam se tako sretnom i blagoslovljenom. Uvijek sam bila okružena tako dobrim timom ljudi, to je bila porodica. Moj tim osjećao se dobro i stvarno su radili u mom najboljem interesu", navela je.

Inače, pjevačica je jedno vrijeme pauzirala karijeru kako bi odgajala djecu, a trenutno radi na svom sedmom albumu.