VELIKO ZANIMANJE JAVNOSTI

Norveška princeza Martha Louise udala se ovog vikenda za kontroverznog šamana Dureka Verretta, a na internetu su osvanule i fotografije vjenčanja koje je privuklo veliku pažnju javnosti.

Princeza je nosila vjenčanicu s detaljima cvijeća i tijaru koju joj je poklonio djed, kralj Olav, za njezin 18. rođendan.

Durek se pojavio u crnom odijelu, a umjesto kravate nosio je zlatnu maramu oko vrata i oko struka.

Vjenčanje je održano u hotelu u Geirangeru, turističkom selu u fjordu na zapadnoj obali zemlje, dok je slavlje upriličeno pod šatorom.

Inače, 52-godišnja princeza Märtha je 2022. godine zbog veze sa šamanom odlučila napustiti svoje mjesto radne članice kraljevske obitelji, ponajviše zbog neslaganja njezine obitelji s kontroverznim stavovima njenog budućeg supruga.

On sebe deklarira kao biseksualnu osobu, a mišljenja je da djeca dobivaju rak ako su nesretna i nezadovoljna.

Također, holivudski guru, koji sebe opisuje kao "šamana 6. generacije" - tvrdi da je uskrsnuo iz mrtvih i da je predvidio napade 11. septembra u Sjedinjenim Državama dvije godine prije nego što su se dogodili.

Uz to, reporučio je vježbe za uklanjanje "otisaka" iz ženskih vagina koje su ostavili prethodni seksualni partneri, a na svojoj web stranici prodavao je medaljon za 222 dolara nazvan Spirit Optimizer za koji je tvrdio da mu je pomogao da prevlada covid.

Ipak, njezina obitelj se pomirila s princezinom odlukom i dali su im blagoslov za zajednički život.