NEVJEROVATNA ATMOSFERA

Sinoćnjim nastupom u Minhenu, muzička diva Adele završila je niz od 10 koncerata u ovom njemačkom gradu.

"Adele in Munich" bio je naziv za drugu koncertnu rezidenciju britanske pjevačice, nakon što je prije dvije godine započela niz nastupa u Las Vegasu. Turneja od deset datuma, koja je uključivala dva nastupa sedmično, započela je 2. augusta i završila 31. augusta.

No, osim što je riječ o jedinoj evropskoj turneji, posebnu pažnju privukao je namjenski izgrađen prostor na Messe Munchen, koji je koštao čak 100 miliona funti i imao kapacitet do 80.000 posjetitelja po danu.

Iako je osmišljena prvenstveno za njene koncerte, koristit će se i nakon toga. Riječ je o prvom prijenosnom stadionu za čije je postavljanje bilo potrebno samo nekoliko sedmica pa zbog toga ga neće biti komplikovano ponovo rastaviti i postaviti u potpuno drugom gradu.

Uz to, Adele je uspjela postaviti i novi svjetski rekord. Naime, Guinnessova knjiga svjetskih rekorda službeno je potvrdila da je Adele imala "najveći neprekinuti vanjski LED ekran".

Inače, nastup svake večeri uključivao je 22 pjesme, a neke od njih su: "Set Fire to the Rain", "Hello", "One and Only", "Easy On Me", "Love In The Dark", "Rolling in the Deep" i "Someone Like You".

Brojni fanovi na društvenim mrežama dijele svoje utiske s njenih nastupa, a osim što su oduševljeni njenim izvanrednim vokalnim sposobnostima, mnogi ističu kako su njena emocija i humor također sjajni te da su uživali slušajući i gledajući Adele uživo.

Iako su ulaznice koštale i do 400 eura, priliku za koncert nisu propustile ni naše regionalne zvijezde i influenseri. Tako su na nekim od koncerata bili: Severina, Nina Badrić, Igor Vukojević, Ilma Karahmet, Džejla Ramović, Mirza Mustafagić i brojni drugi.