UZ NAGLAŠENI DEKOLTE

Monica Bellucci plijenila je pažnju pojavivši se u haljini Vivienne Westwood na premijeri filma "Beetlejuice Beetlejuice" u Veneciji.

Mjesec dana trebalo je za izradu izvajane crne haljine od satena i tafta, za koju Vogue kaže da se "savršeno se uklapa u svijet Tima Burtona", glumicinog partnera koji je i režirao film.

Vivienne Westwood couture isklesana korset haljina ručno je izrađena u Westwood londonskom ateljeu i inspirisana gotičkim svijetom Tima Burtona.

Izgled za premijeru "Beetlejuice" je pažljivo biran, a navodi se da je ova kreacija "elegantan i šik, ali ne pretjerano". Duga crna haljina naglasila je glumicine obline, a posebno naglašeni dekolte.

Bellucci i Tim Burton izgledali su sretnije nego ikad dok su prisustvovali premijeri. Par, koji je u vezi od oktobra 2023., pojavio se u usklađenoj odjeći, a Tim, koji je režirao film, izgledao je otmjeno u odijelu i kravati koje je udružio s par patika.

Monica je izgledu dodala malo boje velikom ogrlicom uz usklađenu crnu torbicu, ali i tamne sunčane naočale.

Govoreći uoči premijere filma, Monica je rekla: "Velika mi je čast što sam dio ovog filma i što sam došla u Timov svijet. Tim je umjetnik i zna kako napraviti situacije koje su fantastične i užasne i komične i emotivne u isto vrijeme".