Nova romantična drama "It Ends With Us" u kojoj glumi Blake Lively, dobila je zabranu prikazivanja u Katru zbog eksplicitnih scena.

Kako saznaje The Hollywood Reporter, film koji je svoju premijeru u američkim kinima imao u petak, zabranjen je u kinima u Kataru zbog eksplicitnih scena ljubljenja.

Odbor za cenzuru u zemlji odlučio je zabraniti film Sony Pictures i Wayfarer Studios, koji ima ocjenu PG-13 u SAD-u. Katar ima stroga pravila cenzure i ranije je zabranio druge hit filmove, uključujući "Barbie", "Spider-Man: Across the Spiderverse", "Anyone But You", "Eternals", "Doctor Strange in the Multiverse Of Madness", "No Hard Feelings", "Lightyear" i druge.

Osim Blake Lively, glumi i Justin Baldoni, koji je ujedno i reditelj filma, nastalog prema istoimenom romanu Colleen Hoover iz 2016. godine.

Radnja filma prikazuje Lily Bloom (Blake Lively), koja se seli u Boston kako bi započela novi život nakon traumatičnog djetinjstva. Ona uskoro pokreće vlastiti biznis gdje upoznaje šarmantnog hirurga Rylea Kincaida (Justin Baldoni). Njihov odnos uskoro počinje ličiti na odnos njenih roditelja. Kad Lilyna prva ljubav Atlas Corrigan (Brandon Sklenar) pojavi se iznenada u njenom životu, njen odnos s Ryleom se počinje narušavati, a Lily shvaća da se mora naučiti oslanjati na vlastitu snagu kako bi se pobrinula za svoju budućnost.

Očekuje se da će film ostvariti uspjeh tokom premijernog vikenda nakon što je zaradio ogromnih sedam miliona dolara na pretpremijerama u četvrtak. Sony je predvidio da će film, koji ide u konkurenciju s Reynoldsovim blockbusterom "Deadpool & Wolverine", imati 23 miliona dolara zarade tokom vikenda od 9. do 11. augusta.