POPUT LIKOVA IZ FILMA

Cynthia Erivo i Ariana Grande ukrale su show na jučerašnjem otvorenju Olimpijskih igara svojim modnim izdanjima inspirisanim njihovim likovima u mjuziklu "Wicked".

Ariana Grande i Cynthia Erivo nosile su prepoznatljive boje svojih likova za crveni tepih ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Grande se odlučila za rozu haljinu bez rukava u stilu 1950-ih, dizajnera Thoma Brownea, prema WWD-u. Haljina je imala mašnu u istoj boji na prednjoj strani. Pjevačica je izdanje upotpunila bijelim rukavicama i dugom rozom mašnom u zavezanoj kosi.

Erivo, također u haljini u stilu 1950-ih, zablistala je smaragdnom bojom svog lika Elphabe. Glumica je nosila haljinu bez naramenica zajedno sa šeširom sa širokim obodom. Za razliku od svoje kolegice, odlučila je preskočiti rukavice i umjesto toga je pokazala duge nokte i niz prstenova.

Par glumi u adaptaciji mjuzikla "Wicked", a dosad su i Erivo i Grande često govorile o svojim simpatijama prema likovima koje tumače.

Uz nekoliko usklađenih izgleda prije nego što je "Wicked" press turneja uopće počela, Erivo i Grande su svoje prijateljstvo učinili trajnim odgovarajućim tetovažama.

Ranije ovog mjeseca, Universal Pictures je najavio da će mjuzikl stići u kina 22. novembra.