ODMAH JE POVUČENA

Dublinski muzej voštanih figura povlači figuru Sinéad O'Connor nakon niza kritika njene porodice, kao i javnosti, jer tvrde da ne liči na nju.

Mnogi su šokirano reagovali kada je u četvrtak predstavljena voštana figura. Tim muzeja sastao se u petak ujutro i odlučio da ukloni voštanu figuru irske pjevačice, priznavši da "može izgledati bolje" i obećavši da će napraviti "precizniji prikaz".

Njen brat John O'Connor rekao je da je bio šokiran kada ju je prvi put vidio na internetu i rekao da "uopće ne liči na nju".

Govoreći u programu Liveline radija RTÉ u petak, nakon što je objavljeno da će figura biti povučena, rekao je da nije bio svjestan da će voštana figura njegove sestre biti otkrivena ove sedmice.

"Kada sam je jučer vidio na internetu bio sam šokiran. Mislio sam da izgleda kao nešto između lutke i nečega iz Thunderbirda. Mislio sam da bi Sinead veoma voljela da izgleda dobro, i ako je to trebalo da predstavlja nju u njenim ranim 20-im godinama kada je radila 'Nothing Compares 2 U', jednostavno nije ličilo na nju. Mislio sam da je užasno", kazao je.

O'Connor je predložio da bi bolji način da se oda počast svojoj sestri bio postavljanje njene statue u Dablinu.

Paddy Dunning, direktor muzeja voštanih figura koji je rekao da je dugogodišnji prijatelj Sinead O'Connor, izvinio se porodici. Rekao je da je vajar iz muzeja voštanih figura, PJ Heraghty, isporučio figuru noć prije nego što je otkrivena.

Kazao je kako je morao donijeti odluku da je povuku i da će je popraviti jer mora izgledati bolje.