Dugoočekivani "Deadpool & Wolverine" ostvario je najnižu ocjenu kritičara u poređenju s prethodnim filmovima iz popularne franšize o akcijskom liku Deadpoolu.

Iako je prema ocjenama kritičara na Rotten Tomatoesu postigao značajan uspjeh, ovaj film nije dosegnuo vrhunac prethodnih filmova.

Naime, prema kritičarima "Deadpool & Wolverine" ima ocjenu 80 posto, dok prvi film o Deadpoolu ima ocjenu 85 posto, a drugi nastavak 84 posto. No, budući da je film premijerno objavljen danas, očekuje se da će se postotak mijenjati i da će "Deadpool i Wolverine" ostvariti sličan uspjeh.


Screenshot/Rotten Tomatoes

No, publika je oduševljena ovim nastavkom, pa je na Rotten Tomatoesu ocjena visokih 98 posto. Ovo je ujedno i najbolja ocjena publike kada je riječ o popularnoj franšizi. Prvi film o Deadpoolu ostvario je ocjenu od 90 posto, dok je drugi nastavak imao ocjenu od 85 posto.

Prema Varietyju, predviđa se da će film ostvariti veliki uspjeh u kinima i ostvariti rekordnu zaradu od 160 do 170 miliona dolara.

Radnja filma počinje tako što Deadpool mora pronaći način da spasi svoj svijet te se za pomoć obraća Loganu, koji tuguje i pije alkohol, nakon što je i sam sve izgubio te nema volje opet biti Wolverine. Deadpool ga mora uvjeriti da mu pomogne kako sve ono što voli ne bi tragično nestalo.

Podsjećamo, reditelj trećeg nastavka je Shawn Levy, a pored Ryana Reynoldsa i Hugha Jackmana, u filmu glume Morena Baccarin, Leslie Uggams, Emma Corrin, Matthew Macfadyen i drugi.