SKINULA VIŠE OD 20 KG

Oprah Winfrey šokirala je javnost krajem prošle godine kada je priznala da je uzimala Ozempic za mršavljenje, a na novim fotografijama izgleda najvitkije dosad.

Winfrey je od priznanja da je koristila lijek za dijabetes kako bi smršavila pokazala nevjerovatan napredak, a posebno na novim fotografijama iz Santa Barbare u Kaliforniji gdje je snimljena sa svojom prijateljicom Marijom Shriver.

Legendarna američka voditeljica prošetala je u atletskoj odjeći krenuvši na trening s prijateljicom, a mnogima je djelovala još mršavije u odnosu na ranija pojavljivanja.

Uprkos njenom prvobitnom poricanju upotrebe lijekova za mršavljenje, nakon što je priznala da ih je koristila, Oprah je nastavila braniti korištenje pomagala za mršavljenje i kritizirala one koji ih pokušavaju posramiti.

Oprah je u posljednje vrijeme izgubila više od 20 kilograma zahvaljujući lijekovima za mršavljenje, uz redovno vježbanje.

Ranije ove godine, objavila je TV dokumentarac "An Oprah Special: Shame, Blame and the Weight Loss Revolution", u kojem je prikazala kako napada one koji sramote ljude koji se okreću lijekovima za mršavljenje.

Otkako je progovorila o korištenju Ozempica, Oprah je otvorila neke od traumatičnijih događaja tokom njenog višedecenijskog puta mršavljenja.