EVO KAKO BI IZGLEDALI

Elon Musk na Twitteru je podijelio zanimljiv snimak kreiran uz pomoć umjetne inteligencije, a riječ je o modnoj reviji u kojoj su glavne zvijezde politički lideri.

Reviju predvodi papa Franjo koji je u sličnom izdanju kao na AI fotografijama koje su prethodno postale viralne, a na kojima nosi predimenzioniranu bijelu jaknu, a u ruci ima bijelu torbicu.

Jedno od najupečatljivijih izdanja je svakako ono Vladimira Putina, koji na ovoj reviji kreiranoj uz pomoć umjetne inteligencije nosi Louis Vuitton haljinu u duginim bojama.

Posebno je interesantno što je Joe Biden, nakon povlačenja iz kandidature za predstojeće predsjedničke izbore u SAD-u, predstavljen u invalidskim kolicima.

Sam Musk pojavljuje se na modnoj pisti u odijelu koje podsjeća na ono kakvo nose astronauti, a na njemu je istaknut logotip Tesle.

Donald Trump nosi narandžasto Louis Vuitton odijelo koje podsjeća na odjeću kakvu nose zatvorenici u američkim zatvorima.

Tu su i Kim Jong Un, Nancy Pelosi, Justin Trudeau u haljinici, kao i Barack Obama koji se pojavljuje u nekoliko različitih izdanja - počev od crnog odijela, preko kimona, potom odjeće u stilu gladijatora te kombinacija s printom Super Marija.

Kamala Harris na pisti je u kupaćem kostimu i suknji s natpisom "Kamala 2024", a tu su i Bernie Sanders, Jeff Bezos, kao i Bill Gates koji nosi ekran koji podsjeća na kolaps IT sistema od prije nekoliko dana.