SVI PRIČAJU O NJEMU

Finale Wimbledona privuklo je brojne poznate ličnosti koje su pratile meč između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza, a među njima je bio i Pierce Brosnan koji je posebno privukao pažnju.

Naime, od jučer se na društvenim mrežama dijele snimci i fotografije bivšeg agenta 007, a posebno je upečatljivo bilo njegovo modno izdanje.

Samo jedan od snimaka s Twittera prikupio je više od sedam miliona pregleda, a prikazuje Piercea dok aplaudira na tribinama.

Njegovo elegantno izdanje s pomno biranim komadima oduševilo je i gledaoce meča, ali i mnoge korisnike na mrežama.

"Elegancija kao stav", navedeno je uz jedan od snimaka glumca.

71-godišnji glumac na sebi je imao tamnoplavo mornarsko odijelo s dvostrukim kopčanjem, a riječ je o komadu iz ultra-elitne linije Purple Label Ralpha Laurena.

Ručno krojen u Italiji, dvodijelni komad odjeće je napravljen od mješavine lana, svile i vune. Nosio je i bijelu košulju, kravatu na tufnice te naočale za sunce i to Jacques Marie Mage Dealan koje su ograničene na samo 350 komada u svijetu.

Još jedan modni dodatak ukrao je pažnju, a riječ je o satu Girard-Perregaux Vintage 1945. Ranije je otkrio i kako ga je kupio.

"Bio sam u New Yorku i radio film 'Laws of Attraction' sa Julianne Moore", rekao je za GQ u intervjuu 2022. godine, "Kupio sam ga. Izašao sam iz radnje, koljena su mi se tresla zbog toga koliko sam novca upravo ispustio".