ZA 12 MILIONA DOLARA

Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas prodaju svoju vilu u New Yorku, a agencija za nekretnine objavila je fotografije raskošnog enterijera.

Ranije ovog mjeseca, Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas objavili su da je njihova vila na obali rijeke u prigradskom selu Irvington u okrugu Westchester, New York na prodaju po cijeni od 12 miliona dolara.

Smještena sjeverno od New Yorka i okrenuta prema rijeci Hudson, kuća ima četiri sprata i osam spavaćih soba te 12 kupatila.

Na prvom spratu se nalazi zatvoreni bazen, teretana i soba za rekreaciju. Formalni dnevni boravak, salon, radna soba, porodična soba i kuhinja su također među sadržajima koje posjeduje.

Kuhinja je napravljena u stilu seoske kuće, sa zidovima popločanim bijelim pločicama, mermernim pločama, Miele uređajima i zlatnim detaljima. Dvospratna biblioteka je obložena drvenim pločama, a posjeduje i kamin na drva od crne cigle, francuske prozore s okruglim vrhom.

Par, koji se vjenčao 2000. godine, kupio je vilu za 4,5 miliona dolara 2019. godine i renovirao kuću uz očuvanje originalnih karakteristika iz 1920-ih.

"Kada sam kupila naš dom u Irvingtonu, znala sam da će naša porodica ovdje dijeliti mnogo sretnih trenutaka, i jesmo", rekla je glumica za The Wall Street Journal.

Par posjeduje nekretnine širom svijeta, a vilu su odlučili prodati jer, kako kažu, više vremena provode na Bermudima i u Evropi.