REKLA PUBLICI DA SE SKINE

Nakon što je završila sa svjetskom turnejom, Madonna se suočila s tužbom zbog kašnjenja i eksplicitnog sadržaja na koncertu bez prethodnog upozorenja.

Kako pišu strani mediji, fan Justen Lipeles koji je u martu bio na njenom nastupu u Inglewoodu u Kaliforniji koji se održavao u sklopu "The Celebration Tour" tužio je pjevačicu jer je koncert bio previše seksualan.

U tužbi, on tvrdi da je publika bila prisiljena gledati plesače u toplesu koji simuliraju seksualne činove. Snimci koji kruže društvenim mrežama prikazuju Madonnine plesače kako njoj i Rickyju Martinu plešu u krilu.

"Prisiljavanje fanova da čekaju satima u vrućim, neugodnim dvoranama i njihovo izlaganje pornografiji bez upozorenja demonstrira Madonnino neozbiljno nepoštivanje vlastitih fanova", navodi se u tužbi.

Dalje, Lipeles navodno tvrdi da nije samo pretjerano seksualiziran nastup doveo do njegove tužbe. On tvrdi da je pjevačica isključila i klimu u dvorani, zbog čega je bila zagušljivo i njemu je navodno u jednom trenutku i pozlilo, a ističe i da je pjevačica sugerisala publici da skinu odjeću.

Ako se njegovi navodi ispostave, ovo neće biti prvi put da se na Madonninom koncertu isključivala klima. Mediji su u aprilu pisali da je ista situacija bila i tokom nastupa u Miamiju. Pored toga, Lipeles je naveo da je Madonna kasnila jer je umjesto u 20: 30, nastup započela u 22 sata.

Mediji su se obratili njenim predstavnicima za komentar, ali još uvijek nisu dobili odgovor.