PRIZOR IZ BAJKE

Travel bloger Uroš Polajžer podijelio je na društvenim mrežama snimak iz apartmana u Gizi, a pogled koji se pruža zadivio je brojne korisnike društvenih mreža.

Na snimku ulazi u zgradu koja u najmanju ruku djeluje zapušteno. Zatim je pokazao terasu s koje se vide piramide. Prizor djeluje kao iz bajke.

"Ova zgrada izgleda kao da će se srušiti svakog trenutka, ali pogled je fenomenalan", "Mislim da ne bih imala hrabrosti iznajmiti ovaj apartman, ali vidim da se rizik isplatio", "Ulice me podsjećaju na igricu Assassin's Creed", neki su od komentara na TikToku.

@your_passage Outside area wasn’t very promising though… more details about the accomodation in the comments 😉 #travel #egypt #gizapyramids ♬ prince vibes - ems
Ovaj snimak je na spomenutoj društvenoj mreži dosad prikupio skoro osam miliona pregleda i više od milion lajkova.

Glavne egipatske turističke destinacije nalaze se u dolini Nila. Osim piramida, tu je i Velika sfinga, hramovi Abu Simbel i Karnak te Dolina kraljeva.

Turizam čini 10 do 15 posto egipatske ekonomije. Oko 12 miliona turista svake godine posjeti ovu zemlju. Bloomberg je 2017. godine objavio da je Egipat siguran od društvenih i političkih nemira te ga uvrstio na listu 20 najboljih turističkih destinacija.