U CONNECTICUTU

U Americi se sve češće bilježe susreti između medvjeda i ljudi s obzirom na to da ove životinje silaze iz svojih prirodnih staništa u naseljena mjesta.

U američkoj saveznoj državi Connecticut u gradu Simsbury jedna porodica se neugodno iznenadila kada joj je u dvorište ušetao crni medvjed.

Kristin Lee i članovi njene obitelji uživali su u sunčanom u gradu danu sve dok njezin devetogodišnji sin nije primijetio medvjeda kako se polako kreće prema njima. Sin je odmah pobjegao, a ubrzo ga je slijedio i ostatak obitelji. Lee je rekla da medvjed nije bio zainteresiran za njih, a snimku sigurnosne kamere koja je uhvatila cijeli trenutak podijelila je s portalom WFSB News.

Ministarstvo za energetiku i zaštitu okoliša (DEEP) izjavilo je da se populacija crnih medvjeda u Connecticutu dramatično povećala.

"S obzirom na to da broj medvjeda u državi raste, važno je da stanovnici nauče činjenice o crnim medvjedima i kako koegzistirati s njima", poručili su iz DEEP-a, prenosi WFSB.

 
@wfsbnews 'Bear coming!!!'🐻 A family in #Simsbury, CT had a surprise visitor and caught it all on camera. 📷Thanks to Kristin L. for sharing with us. #animals #bears #nature #fyp #wildlife ♬ original sound - wfsbnews