IZNIJELA

Vivian Jenna Wilson, transrodna kćerka Elona Muska, rekla je u četvrtak u svom prvom intervjuu da je on bio odsutan otac, koji je bio okrutan prema njoj kao djetetu jer je bila queer (pripadnici LGBT populacije) i ženstvena.

Dvadesetogodišnja Wilson je u ekskluzivnom intervjuu za NBC News odgovorila na komentare Muska o njoj i njenom transrodnom identitetu. Na društvenim mrežama i u intervjuu objavljenom na internetu, Musk je rekao da Wilson "nije djevojka" i da je figurativno "mrtva" nakon operacije pola, te je naveo da je bio "prevaren" da joj odobri transpovezano liječenje kada je imala 16 godina.

Wilson je odgovorila da Musk nije prevaren i da je, nakon što je u početku oklijevao, znao šta radi kada je pristao na njeno liječenje, za šta je bio potreban pristanak njenih roditelja. Također je na njegovu konstataciju da ju je transpovezano liječenje ubilo, ona odgovorila da se osjeća prilično dobro za nekoga ko je mrtav.

Muskove nedavne izjave su prešle granicu, rekla je.

"Mislim da je mislio da neću ništa da kažem i da ću ovo pustiti bez ikakvih izazova", rekla je Wilson u telefonskom intervjuu i dodala: "Što neću da uradim, jer ako ćeš lagati o meni, otvoreno, milionskoj publici, neću to tek tako pustiti".

Zatim je iznijela njegov prljav veš iz roditeljskih dana. Kazala je da Musk nije bio otac koji joj je pružao podršku. Rekla je da je on rijetko bio prisutan u njenom životu, ostavljajući nju i njenu braću i sestre majci ili dadiljama da se brinu, iako je Musk imao zajedničko starateljstvo.

Poručila je i da ju je Musk grdio kada je bio prisutan.

"Bio je hladan. Veoma se brzo naljuti. On je bezbrižan i narcisoidan", rekla je.

Wilson je dodala da, kada je bila dijete i u muškom tijelu, Musk ju je maltretirao zbog ispoljavanja ženskih osobina i pritiskao je da izgleda muževnije, uključujući i to da ju je tjerao da produbi glas još u osnovnoj školi.

"Išla sam u četvrti razred. Išli smo na ovo putovanje za koje nisam znala da je zapravo samo reklama za jedan od automobila – ne sjećam se koji – a on je stalno vikao na mene jer mi je glas bio previsok", rekla je.

Musk nije odgovorio na zahtjev za komentar.