Izvinio se nakon godinu dana

Šezdesetosmogodišnji Collin Brewer, vijećnik u engleskom okrugu Cornwall na jugozapadu Velike Britanije, je izazvao velike kritike javnosti nakon što je članu jedne humanitarne organizacije, koja pomaže djeci sa posebnim potrebama, rekao da takva djeca koštaju previše i da ih treba uspavati.

Vijećnik je izazvao još veći bijes javnosti, jer je nakon ove nevjerovatne izjave odbio dati ostavku.
Brewer je u svoju odbranu rekao da je izjavu dao samo kako bi izazvao reakcije javnosti i nakon toga se izvinio pismenim putem.
"To nije nešto zbog čega bih trebao dati otkaz. Vjerujem da radim dobar posao", rekao je Brewer.
"Bila sam užasnuta jer nikada nisam mogla ni pomisliti da bi neko mogao dati takav poremećen komentar, a pogotovo ne jedan vijećnik tokom javnog događaja. Što se mene tiče, mislim da je moja dužnost bila da prijavim ovaj slučaj nadležnim organima", rekla je Theresa Court, menadžerica organizacije Disability Cornwall.
Incident se desio u oktobru 2011. godine, a Brewer je pismeno izvinjenje napisao tek prije nekoliko dana, kada je njegova izjava procurila u javnost, prenosi Daily Mail.
"Nisam mogla vjerovati da mu je trebala godina i po da napiše izvinjenje. Čak i to izvinjenje je neka vrsta uvrede", kazala je Court.
Brewer je vijećnik već 25 godina.