Ubica - Albanac sa Kosova

18:52 (DOPUNJENO) Prema posljednjim informacijama do kojih je došao portal "Indeksonline" broj žrtava se popeo na pet. U kantini fabrike za preradu drveta "Kronospan" u Menznau, Lucern, jedan Albanac sa Kosova je pucao iz vatrenog oružja na desetine ljudi koji su bili tu. Prema prvim informacija broj mrtvih je bio tri a sedam teško ranjenih.

Izvori portala "Indeksonline" su saznali da je napadač Albanac sa Kosova, Viktor Berisha (42 godine) iz sela Nec, opština Đakovica.
 
Ubica je bio dugogodišnji zaposlenik firme i ranije nije imao problema ni sa kim.

Njegove kolege su izjavile da je on bio miran čovjek te da s njim nikada nisu imali ikakvog konflikta.

"Viktor Berisha je radio kao operater na mašinama u kompaniji, bio je mirna osoba, i mi nismo imali problema sa njim, rekao je jedan njegov kolega.

14:28 Troje ljudi, uključujući i napadača, ubijeno je u napadu iz vatrenog oružja u drvnoprerađivačkoj fabrici u centralnom dijelu Švicarske, a sedmoro je povređeno, rekao je danas portparol policije.

Policija kantona Lucern navela je u saopštenju da se napad desio jutros oko devet časova u postrojenju kompanije Kronospan koja zapošljava između 400 i 450 ljudi.
Portparol policije rekao je na konferenciji za štampu da je napadač Švicarac star 42 godine, koji je bio zaposlen u fabrici više od deset godina, i da nije nasumce pucao već je ciljao svoje žrtve.
Rekao je da je od sedam povređenih njih šestoro u teškom stanju.
Prema navodima očevidaca koje prenosi lokalna štampa napad se dogodio u kantini fabrike u vreme pauze za doručak za smene koje počinju rano.
Sve žrtve su Švicarci i za sada nema objašnjenja za ovaj napad.
Švicarska je treća zemlja u svijetu po broju oružja u rukama građana, poslije Sjedinjenih Država i Jemena, navodi agencija France press.