Isječeno bure u kojem je pronađen Mihail Pahomov

Tijelo ruskog poslanika Mihaila Pahomova pronađeno je u buretu napunjenom cementom u jednom podrumu blizu Moskve. Pahomov je 12. februara nestao u Lipecku.

U blizini Moskve u buretu napunjenom cementom pronađeno tijelo otetog ruskog poslanika Mihaila Pahomova, saopštili su ruski istražitelji.

Prema navodima Istražnog komiteta, tijelo Pahomova pronađeno je u podrumu u privatnoj garaži u metalnom buretu ispunjenom cementom, a istražitelji su sakupili dovoljno dokaza da ustanove da je smrt Pahomova nastupila nasilno, preneo je AFP.

Pahomov (37) je nestao 12. februara u gradu Lipeck u centralnoj Rusiji, a istražitelji su odmah otvorili istragu o njegovom ubistvu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo je da je policija uhapsila 11 osoba zbog sumnje da su počinili zločin, uključujući organizatora koga opisuju kao 40-godišnjeg Moskovljanina.

Prije otkrića tijela, istražni komitet je saopštio juče da je optužio bivšeg zamjenika ministra za komunalne usluge u regionu Moskve Jevgenija Haritonova da je naručio kidnapovanje Pahomova.

Istražitelji još nisu utvrdili motiv očigledno naručenog ubistva ruskog poslanika.