Prošli kroz cenzuru

Američka kompanija Planet Labs objavila je satelitske snimke izraelske baze Nevatim dva dana nakon raketnog napada Irana.

Prema pisanju izraelskih medija, na satelitskim snimcima prikazani su hangari za avione, a na kojima se mogu primijetiti oštećenja.

"Oštećenja su vidljiva na krovovima u nizu zgrada u blizini piste. Veliki komadi krhotina se mogu vidjeti oko objekata", piše Times of Israel.

Ono što treba naglasiti, prema pisanju izraelskih medija, navedeni satelitski snimci prošli su kroz određenu cenzuru unutar izraelskih vojnih krugova.
  Izraelska vojska je ranije priznala kako je Iran ciljao nekoliko zračnih baza, ali su naveli da u tim napadima nisu zabilježena veća oštećenja.

"Projektili su pogodili poslovne zgrade i prostore za održavanje u bazama. Na avionima nije pričinjena šteta, kao ni na municiji ili kritičnoj infrastrukturi", naveli su.

Inače, baza Nevatim koja je bila meta napada Irana predstavlja jednu od najvažnijih izraelskih baza s obzirom na to da su u njoj smješteni najnapredniji borbeni avioni. U ovoj bazi smješteni su i borbeni avioni američke proizvodnje F-35 Lightning II.