Bio finansijer!?

Sud u Turskoj izrekao je oko 250 godina zatvora za 37 osoba koje su označene kao špijuni izraelskog Mosada. Među njima je i muškarac s Kosova koji se tereti da je bio finansijer, prenosi Demokracia.

Turski zvaničnici nisu dali informacije o vrsti informacija koje su dobili, ali su rekli da su kazne zasnovane na "ozbiljnosti predmeta zločina", kao i na "stepenu umišljaja optuženog", piše The National.

Advokat osuđenih rekao je da nema konkretnih dokaza protiv njih, napisala je turska mreža "Haberturk". Uz njih, još oko 20 optuženih proglašeno je nevinim za iste optužbe.

Prošlog mjeseca Turska je saopštila da je uhapsila finansijera Mosada u zemlji, Kosovara Liridona Rexhepija, koji je ušao u zemlju 25. avgusta i nekoliko dana kasnije ga je uhapsila istanbulska antiteroristička agencija, nakon dojave turske obavještajne službe MIT.

Izvori su tada rekli da je Rexhepi optužen za „špijunažu protiv države”, sa transferima novca agentima Mosada u Turskoj, koji su operisali dronovima ili izvodili „psihološke operacije protiv palestinskih i sirijskih interesa”.

Izvori kažu da je Rexhepi prihvatio optužbe za transfer novca.

Izvor: Kosovo online/Demokracia