POLICIJA GA UPUCALA

U Minhenu je danas došlo do sukoba između policije i muškarca koji je, prema informacijama njemačkih medija, planirao napad na izraelski konzulat u ovom njemačkom gradu.

U kratkom sukobu s policijom, napadač je ustrijeljen, a najnovije informacije kažu da je poznato i odakle dolazi ovaj muškarac.

Naime, kako je njemački BILD objavio, napadač navodno dolazi iz Austrije i ima 18 godina. Prema njihovim informacijama, napadač se zove Emrah I.

Srećom, niti jedna osoba osim napadača nije povrijeđena, a minhenska policija ga je brzo neutralisala.

Austrijska vlada bi se u popodnevnim satima trebala obratiti na press konferenciji i dati nove informacije za ovaj slučaj.

Podsjetimo, prema izjavama glasnogovornika policije u Minhenu, ispaljeno je nekoliko hitaca u blizini izraelskog Generalnog konzulata u središtu grada.

Policija je u velikom broju, uz podršku helikoptera, bila raspoređena u okolini Generalnog konzulata i Dokumentacijskog centra NS-a.

Svjedoci su jutros potvrdili da su čuli više hitaca ispaljenih u tom području, a policija je pozvala građane da izbjegavaju to područje. Bile su postavljene i blokade na cestama.