Pokušao se izvući

Jedan 17-godišnjak je u nedjelju nazvao hitnu službu 112 rekavši da je ubio oca nakon što je ušao u sobu svog 12-godišnjeg brata i pronašao oca s nožem u ruci pored tijela svog mlađeg brata i majke u porodični stan u Paderno Dugnanu kod Milana. Međutim, istražitelji su ubrzo otkrili istinu.

Tinejdžer je prvo rekao da se probudio nakon što je čuo kako mu majka i brat vrište jer ih je otac ubadao. Kazao je da je uzeo nož iz očeve ruke i nasmrt ga izbo, no sumnjivo je bilo što nije bilo znakova borbe.

Istražitelji su u nedjelju ujutro odmah nakon prijave ispitali 17-godišnjaka zbog ubistava koja su se dogodila u noći između subote i nedjelje. Smatraju da niko izvan porodice nije bio umiješan u ubistva, za koja se vjeruje da su se dogodila oko 1 ujutro.

Njegov opis događaja su morali detaljno provjeriti jer se nije poklapao s dokazima na mjestu zločina.

Italijanski tinejdžer zatim je priznao policiji da je ubio članove svoje porodice, promijenivši ranije iskaz u kojem je naveo da je ubio oca. Na osnovu prve rekonstrukcije na mjestu zločina, mladić je vjerovatno nožem izbo oca, koji je sjedio u fotelji, prethodno ubivši majku i brata u krevetu.