U LEIPZIGU

Hiljade posjetilaca je bezbrižno slavilo na Highfield festivalu u Leipzigu u Njemačkoj kada su se sinoć oko 21 sat iznenada zapalile dvije gondole panoramskog točka.

Slike nesreće odmah su se proširile društvenim mrežama, objavio je RTL.

Prema policijskim informacijama, povrijeđeno je oko 25 osoba, od kojih su četiri zadobile opekotine, a jedna je povrijeđena padom. Ostale povrijeđene osobe, uključujući barem etiri policajca, pregledani su u bolnici zbog udisanja dima.

Reporter RTL-a bio je te večeri na festivalu.

- Kada je izbio požar, javio nam je Ski Aggu (reper), koji je bio na pozornici, da gori panoramski točak. Svi su gledali u panoramski točak i vatru. Kada se jedna gondola zapalila i kada smo primijetili da u okolnim gondolama još ima ljudi, nekoliko ljudi je počelo plakati i bili su u nevjerici - ispričao je.

Kako je javila vatrogasna služba te večeri, obje gondole su potpuno izgorjele. Požar je brzo stavljen pod kontrolu.

- Mjesto požara je ograđeno. Kriminalistička policija je započela uviđaj i ispituje angažovanje vatrogasnog istražitelja - izjavila je portparolka policije Josephine Sader.

Veliki rok i pop festival prvobitno je prekinut nakon požara. Otprilike sat vremena nakon što je izbio požar, oko 22 sata, posjetiocima je saopćeno da su povrijeđeni dobro i da će se festival nastaviti.