ZAHAROVA UPUTILA KRITIKU

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova oglasila se povodom napada na Donalda Trumpa u SAD-u te je uputila niz poruka američkom rukovodstvu.

U komentaru povodom posljednjih dešavanja u SAD-u Zaharova je rekla kako bi Sjedinjene Američke Države trebale razmisliti o promjeni pristupa.

"Svi oni koji glasaju u SAD-u za isporuku oružja Zelenskom. Možda bi bilo bolje da se ovim novcem finansira američka policija i druge službe koje bi trebale osigurati red i zakon u SAD-u?", poručila je Zaharova.

Naglasila je i kako su ovakvi događaji tradicija u Americi.

"Danas je predsjednik Joe Biden rekao da su takvi događaji kao što je pokušaj atentata na predsjedničkog kandidata ili bilo koju javnu ličnost, bolne manifestacije unutrašnjeg političkog života SAD-a. Ono što nije rekao je da ovo nije samo bolna manifestacija unutrašnjeg političkog života već i tradicija. To su tradicije koje, nažalost, postaju i norme", mišljenja je Zaharova.

Na kraju, Zaharova je rekla i kako Amerika mora izvršiti "inventuru" politike.

"Prije tačno dva mjeseca skrenula sam pažnju da u SAD-u doslovno podstiču raspirivanje mržnje prema političkim protivnicima, a dala sam i primjere američke tradicije atentata i ubistava predsjednika i predsjedničkih kandidata. Amerika mora izvršiti inventarizaciju svoje politike raspirivanja mržnje prema političkim protivnicima, državama i narodima te sponzorisanja terorizma", zaključila je Zaharova.