Muškarac s puškom viđen je na krovu nekoliko minuta prije pucnjave na skupu Donalda Trumpa u Pennsylvaniji, rekao je svjedok Greg Smith za BBC.

Smith je rekao da je muškarac puzao po vrhu zgrade neposredno ispred događaja u okrugu Butler u petak navečer. Rekao je da je policiji ukazao na napadača.

"Razmišljam u sebi 'Zašto Trump još uvijek govori, zašto ga nisu povukli s pozornice'... sljedeće što smo čuli kako odjekuje pet pucnjeva".

Bivšeg predsjednika odmah su okružili agenti Tajne službe i otpratili ga. Viđen je s krvavim licem, a kasnije je rekao da mu je metak probio uho.
  Napadač je ubijen, službenici su kasnije potvrdili. Smith je za BBC rekao da je vidio agente Tajne službe kako pucaju u čovjeka. Rekao je da je vidio napadača oko pet minuta nakon početka Trumpovog govora.
"Primijetili smo ga kako puže po krovu zgrade pokraj nas, 15 metara dalje. Imao je pušku, jasno smo vidjeli pušku. Upiremo u njega, policija je dolje i trči okolo, mi kao 'Hej čovječe, na krovu je tip s puškom'... a policija nije znala šta se događa", kazao je Smith.

Dodao je da je pokušavao upozoriti policajce tri do četiri minute, ali je mislio da vjerojatno ne mogu vidjeti napadača zbog nagiba krova.



"Zašto nema tajne službe na svim ovim krovovima? Ovo nije veliko mjesto. "To je sigurnosni propust, 100 posto sigurnosni propust. Popeli su se na krov, imali su svoje pištolje uperene u njega, uvjerili se da je mrtav. Bio je mrtav, i to je bilo to - bilo je gotovo", objašnjava Smith.