OGLASIO SE I FBI

Američka tajna služba se oglasila nakon neuspješnog atentata na američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa u kojem su potvrdili da su ubili napadača.

"Tokom predizbornog skupa bivšeg predsjednika Trumpa u Butleru, Pennsylvania, navečer 13. jula oko 18:15, osumnjičeni napadač ispalio je više hitaca prema pozornici s uzvišenog položaja izvan mjesta održavanja skupa. Osoblje američke tajne službe neutraliziralo je napadača, koji je sada preminuo. Američka tajna služba je brzo reagirala i bivši predsjednik je na sigurnom i nalazi se na procjeni. Incident je trenutno pod istragom Federalnog istražnog biroa", stoji u saopćenju tajne službe.

Oglasio se također i FBI koji je pozvao sve građane SAD,a ukoliko imaju informacije o napadu da se jave ovoj službi.

"FBI je preuzeo ulogu vodeće federalne agencije za provođenje zakona u istrazi incidenta koji uključuje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji se dogodio ranije danas u Butleru u Pennsylvaniji. Specijalni agenti terenskog ureda FBI-a u Pittsburghu odmah su reagirali, uključujući članove kriznog tima i tehničare za pružanje dokaza. Nastavit ćemo podupirati ovu istragu svim resursima FBI-a, zajedno s našim partnerima iz Tajne službe SAD-a i državnih i lokalnih tijela za provođenje zakona. Molimo sve koji imaju informacije koje bi mogle pomoći u istrazi da nazovu našu liniju za dojave", navodi se u saopćenju FBI.

Podsjećamo, na skupu bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa došlo je do pucnjave gdje je aktuelni kandidat Republikanske stranke povrijeđen, a dvije osobe su ubijene.