Bivši predsjednik Srbije

"Na papiru je Hrvatska bolja od Srbije, ali moguće je da Srbija pobijedi u Maksimiru jer su tenzije toliko velike da je svaki rezultat moguć", kaže Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije kojeg su hrvatski novinari sreli u Briselu i u neformalnom razgovoru pitali što očekuje od velikog dvoboja Hrvatske i Srbije sljedeće sedmice u Zagrebu.

Tadić u polušali kaže kako možda i dođe na utakmicu u Zagreb.

"Bojim se samo da me ne izbace s tribina jer bih došao sa srbijanskog zastavom...", dodaje u šali, očito aludirajući na zabranu organiziranog pojavljivanja gostujućih navijača.

Prednost Hrvatska je, po Tadiću, u tome što je godinama gradila kult reprezentacije, dok Srbija "nakon raznih diskontinuiteta to konačno gradi sada".

"Hrvatska je bolja u navali, Srbija u odbrani. Na rejting listama je bolja Hrvatska. Stabilnost igre: Hrvatska. Imali ste odlične selektore. Pratim fudbal pažljivo, posebno nakon predsjedničkih izbora jer sad imam više vremena. Ali ja se duboko nadam da će rezultat u Maksimiru biti u našu korist, u korist Srbije. Ovo što je kreirano kao atmosfera na potpuno nepredvidiv način vrši pritisak na igrače, na timovine i na selektore, tako da su svi rezultati mogući", kaže Tadić, prenosi Večernji.hr.