Ovo je biti ili ne biti...

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je poručio da će stav Evropske unije o njegovom odlasku na Kosovo biti osnov za dalje pregovore, prenosi B92.

Predsjednik Srbije ponovio je da je Božić želeo da provede tamo gdje je najteže - na Kosovu, ali da evropska zajednica nije položila taj ispit.
"EU mora dobro da razmisli kad ubjeđuje Srbiju da je statusno neutralna i da želi da pomogne da svi živimo bolje i da li je na današnji dan pokazala ustvari svoje pravo lice", kazao je Nikolić.
Predsjednik Srbije je rekao da će taj stav Unije biti osnov za pregovore. 
"Ovo je u stvari biti ili ne biti - da li predsjednik može da ode na Kosovo ili ne i o čemu mi onda pregovaramo. Ja nisam tražio da idem u političku misiju već u vjersku misiju, ali tamo nema ljudi koji vjeruju u Boga", kazao je Nikolić novinarima poslije božićne liturgije u Sabornoj crkvi. 
Odgovarajući na pitanje hoće li tražiti opet dozvolu da ide na Kosovo, Nikolić je rekao: "Ja da tražim dozvolu za koju znam da više niko nikad neće da mi je da - neću". 
Predsjednik Srbije je naglasio da od albanskih vlasti u Prištini nije ni očekivao da mu dozvole da sa dijelom naroda provede najradosniji hrišćanski praznik, a da je evropska zajednica ta koja nije položila ispit. 
Nikolić je poručio i da Srbija ne može da dobije više od onoga što je sadržano u platformi o Kosovu, ali da ispod toga ne smije da ide i najavio da bi o njoj sutra trebalo da se izjasni vlada, dok bi rezolucija bila pred poslanicima u petak.