Nakon posljednjeg sastanka u Briselu

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je sa premijerom Kosova Hashimom Thaçijem, osim o pitanjima o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, razgovarao i o previranjima na unutrašnjoj političkoj sceni Kosova, piše Koha Ditore.

U intervjuu za beogradski "Telegraf", Dačić, koji je ujedno i vođa socijalista u Srbiji i ministar unutrašnjih poslova u vladi, izjavio je kako se nada da se neće dogoditi kontroverzne izmjene u Vladi Kosova i da mu je to potvrdio i  premijer Kosova Hashim Thaçi. 
Na pitanje da li će preuzeti odgovornost i pregovarati s Haradinajem, kao što je to uradio s Thaçijem, Dačić je odgovorio:
”Na žalost, nismo u situaciji da biramo, razni politički funkcioneri kosovskih Albanaca optuženi su pred našim sudovima za zločine, međutim, oni su uvijek učestvovali u nekom političkom dijalogu, počevši od Rambujea do danas. Nadam se da se neće desiti da premijer bude Haradinaj, a čak mi je i Thaçi rekao da neće prihvatiti bilo kakve promjene i dodao da će ostati premijer sve do novih izbora. U suprotnom, dolazimo u jednu situaciju u kojoj ja ne mogu da kažem: ‘Neću s Haradinajem, hoću s Tačijem’. Nerado smo ušli u dijalog, mnogi su me napadali što razgovaram s Tačijem, ali jednostavno, nemamo drugu opciju, a isto tako ćemo morati i s Haradinajem da razgovaramo, ukoliko on bude premijer”.