Jučer oko 5:50

Jučer oko 5:50 u mjestu Soline na jugu Hrvatske dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, dok ih je šest ozlijeđeno. Pet osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je jedna lakše ozlijeđena.

Nesreću je skrivio 40-godišnji državljanin Kosova koji je upravljao osobnim vozilom slovenskih registarskih oznaka. Kretao se iz smjera istoka u pravcu zapad te je u jednom trenutku s vozilom prešao u suprotnu traku i zabio se u prednji lijevi dio osobnog vozila hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 45-godišnja hrvatska državljanka.

Samo je 18-godišnjak pušten iz bolnice

45-godišnja vozačica je smrtno stradala, dok su putnici iz tog vozila, 45-godišnjakinja i 48-godišnjak, oboje državljani Poljske, zadobili teške tjelesne ozljede, ali se nalaze izvan životne opasnosti. Ozlijeđeni putnici su nakon ukazane pomoći zadržani na liječenju u Općoj bolnici Dubrovnik.

U spomenutoj bolnici je zbog teških ozljeda zadržan i 40-godišnji državljanin Kosova. Putnici iz njegovog vozila, također državljani Kosova, isto su zadobili ozljede. 42-godišnjakinja i dijete u dobi od 11 godina imaju teške ozljede opasne po život, dok je 18-godišnjak lakše ozlijeđen te je već pušten kući.

Odmah po otpuštanju 40-godišnjeg vozača iz bolnice, dubrovačka policija će pokrenuti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.