Prema izvorima RTK

„Početkom ovog mjeseca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sastao se sa glavnim kriminalcem Milanom Radoičićem“, piše RTK.

Prema izvorima RTK, u bezbjednosnim organima Kosova, sastanak je održan tokom posjete predsjednika Srbije gradu Kragujevcu, početkom jula.

Kako navode izvori, na ovom sastanku je bilo riječi o raznim temama, uključujući podršku kriminalne grupe Milana Radoičića, mogućim protestima, opoziciji u Srbiji i izazivanju incidenata/napada na sjeveru Kosova.

Prema ovim izvorima, zbog međunarodnog pritiska, potrudili su se da sastanak ostane u tajnosti. Vučić i Radoičić su se dogovorili da povremeno kritikuju jedan drugog u određenim krugovima, kako bi zakamuflirali blisku saradnju koju imaju.

Kako se navodi, Vučić je Radoičiću potvrdio jačanje podrške države i institucija Srbije za nastavak aktivnosti, dok je Radoičić još jednom izrazio lojalnost Vučiću.

Inače, paravojna grupa Milana Radoičića je u posljednje vrijeme koncentrisala svoje aktivnosti na području Novog Pazara, gde je pojačala kretanje na obližnjim lokacijama kao što su Banja u Novom Pazaru, Vučja Lokva, Ribarići i Rogozna.

Radoičić sa predstavnicima policije i BIA

Prema izvorima RTK u bezbjednosnim institucijama, Milan Radoičić se nedavno sastao sa nekim pretpostavljenima iz srpske policije, sa kojima je razgovarao o „bezbjednosnim temama“ i zatražio podršku za svoju grupu, a nastavlja da ima redovne sastanke i sa zvaničnicima srpske obavještajne službe – BIA.

Napominjemo da kosovske i međunarodne bezbjednosne institucije kontinuirano upozoravaju na mogućnost provokacija i drugih napada grupe Milana Radoičića, koja sprovodi kontinuiranu obuku i nalazi utočište u Srbiji.

U nedjelju, kod jezera Gazivode, došlo je do napada eksplozivnom napravom, gdje su oštećena dva parkirana vozila. Ovaj napad, prema izvorima RTK, imao je za cilj prijetnju i zastrašivanje građana koji su proveli vikend na ovom jezeru.