NAPADAČ UBIJEN

Danas oko 11 sati došlo je do tragičnog događaja u Beogradu, kada je muškarac iz još neutvrđenih razloga prišao pripadniku žandarmerije koji je bio u kućici kod ambasade Izraela u Beogradu i pogodio ga u vrat.

Nakon ranjavanja, pripadnik žandarmerije je uspio da uzvrati napadaču i pogodi ga, a napadač je od posljedica ranjavanja preminuo.

Policajac je u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata. Sve okolnosti napada kod ambasade Izraela i mogući motivi se ispituju.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbjeđenja ambasade Izraela.

"Pripadnik Žandarmerije M.J. (1990) je u samoodbrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Policajac je u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju", izjavio je Dačić.