U oktobru je NVO Equality započela implementaciju  osmomjesečnog  projekta pod nazivom  “Stručno osposobljavanje žena i mladih djevojaka u novinarstu, radio i TV voditeljstvu”.  Projekat finansijski podržava USAID u okviru svog programa namijenjenog  isključivo manjinskim zajednicama.

Glavni ciljevi projekta su stručno osposobljavanje  Bošnjakinja u novinarstvu, radio i  TV voditeljstvu kako bi se stručno osposobile za rad u svim vrstama medija i na taj način poboljšale kvalitet života bošnjačkih žena u Župi. Formiranje i stručno osposobljavanje   grupe od 25 žena i djevojaka iz Župe i Prizrena će, svakako, doprinijeti boljem uključivanju  bošnjačke zajednice u cjelokupno društvo i na taj način  podići  nivo svijesti  svake Bošnjakinje  kao radno sposobne i  ekonomski nezavisne  žene.

Aktivnosti projekta koje će trajati  osam mjeseci , obuhvataju treninge i radionice koje vode  Nadira Avdić -Vlassi i Sanela Bilalović sa Radio-televizije Kosova zajedno sa osobljem organizacije. Nakon prve polovine projekta učesnice kursa će samostalno urediti i  publikovati jednu novinu  dok će na kraju projekta  održati jednu radio i tv emisiju. Završetak svih aktivnosti podrazumijeva i konferenciju gdje  će se široj javnosti, medijima, relevantnim vlastima i ostalim predstaviti  projekat  sa  dobijenim  rezultatima u čitavoj bošnajčkoj zajednici i šire. Učesnice projekta će dobiti certifikate  o uspješno završenom treningu.