U regionu Prizrena

Danas je Prizren osvanuo sa plakatima o upozorenju Kosovske Električne Korporacije (KEK) da će se od ponedjeljka 11. februara svi oni koji nisu platili zaostale račune za februar mjesec biti isključeni.

U saopštenju, između ostalog, stoji "od potrošača se traži da nas podrže i da sarađuju. Molimo potrošače da što prije isplate dugove na ime utrošene električne energije kako bi se izbjegla eventualna isključenja."
S obzirom da je Vijeće za zaštitu prava i sloboda (KMDLNJ) u Prizrenu upravo danas reagiralo na mnoge žalbe građana protiv poskupljenja struje, te da se mnogi građani žale na uvećanje poslednjih računa za struju, postavlja se pitanje kako će se ovaj "gordijev" čvor razmrsiti.
U saopštenju KMDLNJ-a se, između ostalog, navodi da njihov koordinator Bashkim Kajdomqaj ističe da  stanje računa ili nije učitano ili su brojke naduvane.
Od radnika KEK-a saznali smo da su računi mnogo veći jer se, povodom novogodišnjih praznika, struja trošila tri puta više nego što je bilo potrebno.
Svakako da svako ima svoje objašnjenje povodom ove situacije, no na kraju će građani platiti ceh, a naročito će biti oštećeni oni koji redovno izmiruju svoje obaveze prema KEK-u, jer je kao u ranijim situacijama zbog neplatiša struja bivala kolektivno isključivana.