Iz budžeta Opštine Prizren

Opština Prizren će ove godine izdvojitii 7.5 miliona eura za infrastrukturne projekte. Sredstva su namjenjena asfaltiranju puteva do svih sela u opštini Prizren, kaže direktor javnih usluga Hasan Hasani za Radio Kosova. Od drugih kapitalnih investicija navodi izgradnju novog groblja i uređenje trga Prizrenske lige.

Opština Prizren spremna je iz svog budžeta izdvojiti 7.5 miliona eura za asfaltiranje puteva. Prioritet su ruralne sredine. Direktor javnih usluga Hasan Hasani kaže da će se ove godine asfaltirati svi seoski putevi   kako bi se povezali sa magistralama.
Hasani navodi i druge kapitalne projekte koji će se realizirati ove kalendarske godine za koje su izdvojena sredstva i za koje su već završeni tenderi.
"Stari tranzitni put, trg Prizrenske lige, izgradnja novog groblja predviđenog za sve konfesije, samo su neki od njih", rekao je Hasani.
Realizacija navedenih projekata ali i mnogih drugih, prema njegovim riječima,  u skladu su  sa zahtjevima stanovnika, kako u ruralnim tako i gradskim sredinama, tamo gdje je najpotrebnije.