Danas je u Planjanu, selu u Župi kod Prizrena otvorena je zdravstvena ambulanta zahvaljujući donacijama opštine Prizren, ministarstva zdravlja Republike Kosova i samih mještana.

Pred ambulantom okupio se veliki broj mještana koji su velikim aplauzom pozdravili delegaciju opštine Prizren koju su sačinjavali gradonačelnik dr Ramadan Muja sa saradnicima, ispred bošnjačke nacionalne zajednice predsjednica NDS-a Emilija Redžepi sa saradnicima, te delegacija medicinskih radnika na čelu sa direktorom zdravstvene ambulante u Prizrenu dr Azanom Dida.

Predsjednik sela Alen Azari je istakao da je Planjane danas otvaranjem seoske ambulantu bogatije za jedan objekat od životne važnosti za ovo selo i region Župe.

“Zahvaljujem se svima koji su pomogli realizaciji ovog projekta, prevashodno mještanima sela Planjana, opštini Prizren i gradonačelniku dr Ramadan Muji koji je danas ovdje naš gost sa svojim saradnicima, dr Azanu Didi, direktoru direktorijata za zdravstvo, NDS-u koji je za donirao 1500 eura, te posebno se zahvaljujemo hadži Bajramu Muratiju koji je ispred džamijskog odbora učestvovao sa donacijom od preko 3000 eura. Nadam se da će ovaj objekat dugo godina služiti svojoj svrsi“, rekao je Alen Azari.

Aldijana Azari je medicinska sestra koja je iskustvo sticala u zdravstvenoj ambulanti u Rečanima a sada će biti zapošljena u ambulanti u svom rodnom mjestu.

“Drago mi je da su mještani Planjana konačno dobili moderan zdravstveni centar u kojem će se liječiti oni bolesnici koji pretežno boluju od prehlada, dijabetesa, srčanih problema ili imaju visok krvni pritisak koje su u našim krajevima česte bolesti. Ja ću se truditi sa svojim iskustvom i stručnim medicinskim osobljem da ove vrste bolesti svedemo na minimum, da naše starije mještane obilazimo noću, naročito zimi jer su ovdje zime duge i teške. Svima želim puno zdravlja i što manje injekcija“, istakla je Aldijana Azari.

Nakon svečanog otvaranja gosti su srdačno dočekani u poznatom restoranu “Paris“gdje su počašćeni lokalnim specijalitetima sa ovih prostora.

Vinetu Ganić
{jcomments on}