U prisustvu Mimoza Kusari Lila, zamjenice premijera i ministra za trgovinu i industriju u Prizrenu je otvoren  Centar za registarciju biznisa. Poslovni ljudi iz ovog regiiona, tako više neže morati da putuju za Prištinu kako bi rješili svoja neka poslovna pitanja. To im je sada omogućeno da završavaju u Prizrenu.


“Ovaj centar biće dobar i za promociju mogućnosti investiranja u prizrenskoj opštini.  Biće bliži svim razvojnim idejama na lokalnom nivou i biznismeni mogu doći i istaknu svoju viziju i budu u razvojnoj agendi”, rekla je ministrica  Mimoza Kusari Lila.
 
 
I potpredsjednik opštine Ruzhdi Rexha se zahvalio svima koji su doprinjeli da se realizuje ovaj projekat koji će omogućiti efikasnije usluge za mnogobrojne prizrenske biznismene.
 
“Otvaranjem ove kancelarije sigirno ste pomogli nama u prvom redu opštini a više biznismenima i garđanima Prizrena što sada imaju mjesto gdje mogu rješavati svoje probleme i ne dolaze više zbog toga u Prištinu. Sve će u buduće moći ovde da završe”, kazao je potpredsednik Rexha.
 
I zvaničnici ovog novootvorenog centra obećali su da će biti u funkciji onoga za šta su i osnovani.
 
“Otvaranje ovog centra stranke za registarciju svog biznisa neće više putovati zbog toga u Prištinu. Sve će moći ovdje da rješavaju i mi ćemo se potruditi i dati sve od sebe da budemo na nivou zadatka i onoga zasta smo i konstituisani”, izjavio je Hamdi Palaska.
 
Poslije svečane ceremonije otvaranja, prvi poslovni dokument dobio je Ramiz Mucaj iz sela Zojc.
 
“Ovo je napredak za sve nas na Kosovu. Moći  ćemo svoje potrebe da rješavamo ovdje u Prizrenu a ne da za najmanju sitnicu putujemo u Pristinu”, kazao je Mucaj.
 
Centar za registarciju biznisa kao kompetencija centralnih institucija premještena je na ovaj način na lokalni nivo i pruža bolje mogućnosti, uštediće vrijeme i novac. Procedura registarcije biće lakša, brža i efikasnija jer je centar opremljen savremenom tehnologijom za ovu namjenu.