Većinom glasova Odbornici SO Prizren i pored velikih kritika opozicije i ne prisustva predsjednika opštine dr. Ramadana Muje prihvatili su na jučerašnjoj sjednici budžet za prošlu 2010. godinu koji je iznosio 26 miliona eura. Zvanično na zvanične ručkove utrošeno 150 hiljada a opozicija tvrdi duplo više, dakle 300 hiljada eura.

Predsjednik skupštine Nijazi Kriyeziu pojasnio je da je predsjednik Muja otputovao van Kosova zajedno sa još nekoliko predsjednika radi sklapanja sporazuma sa predstavnicima Svjetske banke.
 
"Predsjednik Muja, zajedno sa predsjednikom asocijacije kosovskih opština Bajroshom Xhemajlijem i Pal Lekajem, predsjednikom Đakovice otputovao je danas za Beč na vrlo važan sastanak sa predstavnicima Svjetske banke. Riječ je o finansijskoj podršci i subvencijama. Ovdje imamo zamjenika predsjednika, direktore i možemo da razgovaramo na ovu temu"- kazao je Nijazi Kryeziu.
 
Predstavnici opozicije isticali su da je prikaz prošlogodišnjeg budžeta, kako su rekli, primjer kako se ne smije raditi. Posebno su naglasili stavku koliko je utrošeno za službene ručkove.
 
"Riječ je o 84.784 eura i 90 centi za poziciju službenih ručkova plus 73.781,35 eura za hranu i pića. To ukupno iznosi oko 155.000 eura ili 700 eura dnevno", kazao je Aziz Hodaj, šef odborničkog kluba Demokratskog saveza, najveće opozicione partije u opštini.
 
I predstavnici ostalih opozicionih stranaka, poput LDD-a, ali i šef poslaničke grupe vladajuće Demokratske partije dr. Afrim Avdaj osvrnuli su se na ovu stavku u budžetu koji je prošle godine iznosio 26 miliona eura.
 
"Istin, kritike na račun ručkova su suvišne, ako se uzme globalna i opšta kriza građana prizrenske opštine. Sugerišem da se krajnje ograniče troškovi za ručkove i pića", kazao je za skupštinskom govornicom dr. Avdaj.
 
Nakon sjednice skupštine saopštenjem za javnost oglasilo se predsjednistvo LDK kazavsi da je to “dobar material za opštinsko tužilaštvo i jedinicu za ekonomski kriminal u okviru kosovskog pravosuđa".
 
U saopštenju se iznosi brojka od 300 hiljada eura utrošenih za svečane ručkove, ali se, kako se pojašnjava, jasno vide izbrisani ručkovi za vrijeme perdizborne kampanje.
 
U saopštenju, kojeg je potpisao Nderim Gashi, se još konstatuje kako je neprihvatljivo da onaj koji je sve te računa potpisao nije bio prisutan na sjednici.
 
Zato LDK, na kraju svog saopštenja, zahtjeva od nadliježnih organa da istraži ovaj dokument i konstatuje zloupotrebe.