Građevinski radovi na izgradnji nove džamije u Drajčićima teku očekivanom dinamikom. U toku su grubi radovi i treba da uslijedi betoniranje ploče. Iz seoskog organizacionog odbora apeluju na sve ljude dobre volje da u granicama svojih mogućnosti pomognu na izgradnji ove džamije.

Kako su za nas portal izjavili iz ovog odbora mještani Donjeg Ljubinja, Planjana i Jablanice već su se odazvali apelu i dali svoj diprinos. Isti je slučaj i sa džematom kosovskih Bošnjaka iz Wallisellen u Švicarskoj, ali i pojedince iz samog Drajčića i susjednih sela.
 
Kompletan projekat džamije iznosi 100 hiljada eura. Islamska zajednica Kosova pomogla je sa 15.000 eura. Početne građevinske radove izvode mještani Drajčića, dajući tako svoj doprinos da Bošnajci i u ovom podšarplaninskom selu, napokon, imaju svoju džamiju sa minaretom.
 
Bošnjaci iz Drajčića su inače bili jedini u prizrenskoj opštini bez džamije. Do sada su, manje više iz poznatih razloga, imali samo mezdžid. Došao je red da se ispravi i ova nepravda.