U ime Direktorijata za kulturu, omladinu i sporta obavještavamo pripadnike bošnjačke zajednice da je Bord direktora Skupštine opštine Prizren dana 04.05.2011. donio odluku o realizaciji planiranih kapitalnih investicija Direktorijata za kulturu, omladinu i sporta, za 2011. godinu na teritoriji Župe.

Naime, ovo saopštenje je uslijedilo nakon dezinformacije koje se šire od strane pojedinaca prilikom posjete nekim našim selima (Gornje Ljubinje, Manastirica, Planjane, Rečane), unutar Bošnjačke zajednice, da iza ovih projekata stoje pojedinci, te da su, kako oni kau “izvukli” ove projekte i uložili svoj trud da se realizuju, stoji u saopštenju koje je našem portalu dostavio Almir Saiti, direktor Direktorijata za kulturu, omladinu i sport SO Prizren.

Direktorijat za kulturu, omladinu i sporta obavještava javnost, prije svega bošnjačku zajednicu,  da se ne bih manipulisalo našom zajednicom i da ne bi se neko kitio tuđim perijem, da kompletna zasluga u realizacija ovih projekata pripada Direktorijatu za kulturu, omladinu i sporta SO Prizren, koji je i planirao ove projekte još od 20.09.2010. godine, Planom budžeta za 2011. godinu SO Prizren, a ne pojedinaca.

Projekte koje će Direktorijat za kulturu, omladinu i sport da realizuje tokom ove godine  na teritoriji Župe su:

- Kulturno-Sportski centar u Gornjem Ljubinju, vrijednost projekta 80.000 €,
- Kulturno-Sportski centar u Recanu, vrijednost projekta 80.000 €
- Sportski stadion u Planjanu, vrijednost projekta 60.000 €
- Sportski stadion u Donjem Ljubinju, vrijednost projekta 50.000 €.