Ujedinjena stranka Bošnjaka kao članica Koalicije “Vakat“ nije zadovoljna onim što im se u postizbornom periodu kao koalicionom partneru nudi. Prema riječima predsjednika Izvršnog odbora Afita Fejze, USB-u zakonski pripadaju dva savjetnička mjesta.

“Naši koalicioni parneri nam nude samo jedno savjetničko mjesto, a sa tim mi nikako nismo zadovoljni. Oni koriste jednu varku tako što nam obećavaju i jedno direktorsko mjesto u nekom direktorijatu. Mi, naravno, ne želimo obećanja, nego ono što treba da se odradi i ono što nam pripada. To su dva savjetnička mjesta i ništa više“, rekao je za naš portal Afit Fejza koji je na nedavnoj izbornoj skupštini Ujedinjene stranke Bošnjaka ubedljivo izabran za predsjednika izvršnog odbora. 

Prioritet USB-a je ujedinjenje svih kosovskih Bošnjaka i zato su i ušli u koaliciju Vakat, kaže Fejza i dodaje da su i oni zaslužni da Vakat ima dva zastupnika u Parlamentu Kosova, tri zamjenička mjesta, kao i tri savjetnička mjesta.

O planovima i aktivnostima u narednom periodu Afit Fejza ističe da treba puno da se radi.

“Ja, kao predsjednik izvršnog odbora naše stranke diktiram rad, a isto zahtjevam i od svih aktivista stranke. Ne samo raditi po kancelarijama, već treba više raditi na terenu. Naš narod traži da se puno radi jer će nas u suprotnom osuditi za nerad“.

Pokloni povodom Dana učitelja

Nedavno je povodom dana učitelja USB podijelila skromne poklone učiteljima i nastavnicima, simpatizerima i članovima ove stranke.

“Izvršni odbor USB-a je svim prosvjetnim radnicima koji su po prvi put priklonili nekoj partiji, podijelio skromne darove za Dan učitelja. Htjeli smo da na ovaj dan ispoštujemo prosvjetne radnike jer su oni uspjeh našeg društva. Oni edukuju našu djecu i želimo  da nam ova akcija ubuduće preraste u tradiciju“, rekao je Afit Fejza.

Poklon je dobio i Saljajdin Aslani prosvjetni radnik iz Prizrena i član izvršnog odbora USB-a. On ističe da je USB stranka koja želi ujediniti sve Bošnjake Kosova jer je dosta nejedinstva i razdora među nama. Nikada nije bio član neke političke partije, ali ga je privukao naziv ove partije koja asocira na bolju budućnost Bošnjaka na Kosovu, naravno ako budemo ujedinjeni i složni. “Privuklo me je i to što u ovoj partiji imamo veoma sposobne ljude u koje imam povjerenje. Oni rade pozitivno za svoju zajednicu. Ovi simbolični pokloni za nas predstavljaju znak pažnje i podstrek za dalji rad u vaspitavanju naše bošnjačke djece“, istakao je Aslani.

Vinetu Ganić