U opštinskom direktorijatu za urbanizam u Prizrenu traže veći budžet za ovu godinu. U protekloj godini imali su 1,1 miliona eura a u ovoj duplo manje. Ako se nešto ne promjeni neće biti para za realizaciju započetih projekata.

“Ove godine direktorijat za urbanizam ima limitiraniji budžet u odnosu na predhodnu. Protekle godine imali smo million i sto hiljada eura, a ove 550 hiljada. Većina tog budžeta ići će na izradu regulativnog plana za čim Prizren ima potrebe, zatim još neki projekti koje treba da završimo zajedno sa donatorima poput restauracije nekoliko karakterističnih kuća za naš grad“ - kaže Sait Paçarizi, direktor opštinskog direktorijata za urbanizam i dodaje.
 
“Osim toga tu je i jedan dio Šadrvana, projekat koji treba da se nastavi u ulici Shaipa Spahiua. Riječ je o restauriranju ovog dijela Prizrena”.
 
Paçarizi kaže da plan razvoja treba da usvoji opštinski parlament na nekoj od narednih sjednica. To je i inače jedan od prioritetnih planova i obaveza za ovaj direktorijat. Mimo toga imaju u planu da završe još nekoliko razvojnih projeketa.
 
“Problem ili glavni ovogodišnji zadatak jeste usvajanje urbanističkog razvojnog plana što je jedan od naših najvećih prioriteta. Taj plan je u zavrsnoj fazi. U naredna dva mjeseca očekujemo javnu diskusiju. Tek nakon toga treba da usledi njegovo usvajanje u gradskoj skupštini”.
 
Zbog nedostatka određenih pravnih akata ne može se početi sa legalizaicijom nekih poslovnih objekata. Zbog toga je iz ovog direktorijata pokrenuta aktivnost i predložena regulativa. Očekuje se da ona uskoro bude usvojena u gradskom parlamentu.